OKULUMUZDA BİLİM RAFI OLUŞTURULDU.

Okulumuz fen bilimleri öğretmenlerinin öncülüğü ile öğrencilerimizle birlikte BİLİM RAFI  oluşturuldu.

29.12.2021 885

Ne kadar okursanız, o kadar bilirsiniz anlayışından yola çıkarak öğrencilerin teneffüslerini eğlenceli,merak uyandırıcı bilim kitaplarını okuyarak,akranlarıyla birlikte inceleme fırsatı yakalayabilmeleri amacıyla fen bilimleri öğretmenlerimiz Meltem Zengin ve Büşra Özer öncülüğünde okulumuzda öğrencilerimizle birlikte bilim rafı oluşturuldu.Fen bilimleri öğretmeni Büşra Özer;"Bilim rafı öğrencilerimizin özellikle teneffüs zamanlarında ilgi odakları oldu,öğrencilerimiz bu 10 dakikalık vakti daha verimli geçirebilmek amacıyla akranları ile birlikte raftaki kitapları inceleyerek bilgi alışverişinde bulunabiliyor.Öncelikle bilim rafında her yaştaki öğrencimize hitap edecek kitaplar,dergiler bulunmakta,böylece fen bilimleri kazanımlarıyla ilgili kitapları inceleyerek edinilmesi gereken kazanımları pekiştirmekteler.Her teneffüs bilim rafının önünde öğrenci topluluğu ile karşılaşmak bizi daha da mutlu ediyor "dedi.Meltem Zengin ise ; Kitap okuyan çocuklar hem sosyal hem de zihinsel yönden çok daha kolay gelişirler.Öğrencinin sevdiği,ilgisini çeken kitabı okuması ise onu okumaya karşı daha da istekli hale getirir.Bizlerde fenin öğrenilmesi için bilim rafını bir anlamda yardımcı kaynak olarak kullanmış olduk..Ayrıca öğrencilerimiz evlerinde bulunan bilimle ilgili kitapları rafımızda paylaşarak akranlarının da o kitaplardan faydalanmasına olanak sağlamış ve paylaşma duygusunu güçlendirmiş oldular"dedi.

29-12-202129-12-202129-12-2021