Madde Bağımlılığı Farkındalık Eğitimi Kurs Programı

Madde Bağımlılığı ve Madde Bağımlılığı Farkındalık Eğitimi Nedir?

27.02.2023 89

Madde bağımlılığı, vücudun işlevlerini olumsuz yönde etkileyen maddelerin kullanılması, bundan dolayı zarar görüldüğü hâlde bu maddelerin kullanımının bırakılamamasıdır. Bağımlı, madde kullanımına ara verdiğinde yoksunluk belirtileri yaşar. Zamanla madde kullanım sıklığını ve dozunu artırır.

Madde Bağımlılığı Farkındalık Eğitimi kursunu tamamlayan bireyin; madde bağımlılığınn tanımını ayırt etmesi, madde bağımlılığının belirtilerini açıklaması, madde bağımlılığı kapsamına giren maddeleri sıralaması, yasal durumları izah etmesi, madde kullanımı ve bağımlılıkla mücadele merkezlerinin görev ve sorumluluklarını açıklaması amaçlanmaktadır.

Bu kapsamda okulumuz öğrenci velilerine yönelik Psikolojik Danışman Didar ERŞAHİN tarafından 21/02/2023 tarihinde "Madde Bağımlılığı Farkındalık Eğitimi Kurs Programı" gerçekleştirilmiştir.